h10

Een nieuw rieten dak gaat ongeveer 25 tot 45 jaar mee. De eerste jaren zal het onderhoud nihil zijn, op wat storm of vogelschade na.

Het is aan te bevelen uw dak regelmatig te laten controleren om grotere schade te voorkomen.

Het periodieke groter onderhoud zal na deze tijd moeten gebeuren. Dit heeft voornamelijk te maken met de ligging en de helling van uw dak. Hoe droger het dak is, hoe langer deze meegaat. Dus bomen vlak bij het dak zal de levensduur hiervan aanzienlijk verkorten. Er zal dan ook meer onderhoud nodig zijn.

Kilgoten krijgen van twee dakvlakken water af te voeren en zullen hierdoor harder slijten. Ook dit heeft eerder onderhoud nodig. Voor een gemiddeld rieten dak wordt aanbevolen tenminste een hellingshoek van 45 graden aan te houden, alles hieronder (zoals de bovenzijden van dakkapellen) zullen eerder bijgewerkt moten worden dan de overige delen van het dak.

Als een rieten dak er na van loop van tijd niet meer vlak en strak uit ziet en bovendien ook nog eens met mos of als is begroeid, is het noodzakelijk het geheel af te schrappen. Door het dak vervolgens weer vlak te maken kan het regenwater goed afvloeien en het dak hierna weer goed drogen. Een extra behandeling met een mos- en algwerend middel voorkomt een snelle terugkeer van mos en alg.

Wanneer u uw rieten dak goed onderhoud zal dit de levensduur en plezier hieraan aanzienlijk vergroten!

Wilt u een vertrouwd en eerlijk advies over het onderhoud of reparatie of renovatie van uw rieten dak? Neem dan gerust contact met ons op.

Ons vakmanschap waarborgt uw tevredenheid.